Transportbur / hundebur til bil

Når man skal afsted på tur og hunden skal med i bilen, er det rart at vide at man kan gøre det så det er sikkert for både hund og ejer, samtidig med at det er komfortabelt for hunden at komme med i bilen.

 

Lovgivningen i Danmark kræver ikke at hunden er spændt fast i bilen, da hunde bliver betragtet som andet gods, så så længe hunden ikke spærre for chaufførens udsyn eller forhindre chaufføren i håndteringen af bilen ved f.eks. at ligge på skødet af chaufføren er lovgivningen overholdt.

Men de fleste hundeejere foretrækker nu at sikkerheden for både hund og ejer er i top, da en hund på 19 kg ved 50 km/t bliver til 1000 kg ved et sammenstød, og 2 kg bliver til 50 kg.

Derfor er et hundetransportbur en virkelig god løsning, både for hund og ejer.

Det er også en god ide´ at være opmærksom på at andre lande har andre regler for hund i bilen, derfor er det vigtigt at sætte sig ind i de andre landes lovgivning, hvis din hund skal med til udlandet.

 

Vælg det bedste transportbur til din hund

Der er mange forskellige bure at vælge imellem, og der er meget der skal overvejes når den helt rigtige transportkasse til hunden skal vælges, blandt andet er det godt at se efter hundetransportbure der er crashtestet.

Størrelsen:

det er vigtigt at din hunds transportbur har den størrelse der passer bedst til din hund, din hund skal både have muligheden for at sidde op i buret og at ligge ned, men buret må heller ikke være så rummeligt at den kan blive kastet rundt i buret ved en ulykke eller undvigelsesmanøvre.

Sikkerhed:

ifølge FDM´s crashtest af hundetransportbure, er hundebure lavet i aluminium dem der er bedst i test i forhold til sikkerheden, det er også vigtigt at undersøge om buret har kanter eller lignende der vil kunne skade hunden hvis uheldet er ude, ligesom det er vigtigt at buret kan blive spændt forsvarligt fast i bilen.

Du kan læse mere om deres test af hundetransportkasse til hund her:

https://fdm.dk/nyheder/bilist/2018-03-test-af-hundebure-fire-sikre-valg-til-bilen

Placering:

Når du skal placere dit nye transportbur til hunden i din bil, er den meste sikre placering så hunden står med siden til kørselsretningen, det vil betyde at under en ulykke vil hunden blive ramt på siden hvilket er bedre end hvis det går ud over hovedet eller bagenden.

Bilen:

Det er selvfølgelig ikke nok at transportkassen har den rette størrelse til jeres hund, det skal også være muligt for transportburet at passe ind i jeres bil, derfor er det en god ide´ at måle inde i bilen om det transportbur i har planer om at købe også kan være i bilen.

Vores forslag til transportbure til hunde

Vi har fundet frem til tre forskellige hundetransportbure, vi mener kunne være et godt og sikkert valg.

4Pets PRO 2

4Pets PRO 2

 

Er den store crashtestede testvinder, her får du et godt solidt bur hvor hunden sikkert kan køre med.

Du kan få buret i to størrelser, medium og large, det har en forstærket bagvæg og stabil aluminiumsramme og dørene er nemme at lukke.

Der er ingen skarpe kanter inde i buret der kan genere eller skade hunden.

Der er god luftventilation i buret, og chaufføren har frit udsyn bagud selvom buret er i bilen.

Transportburets eneste minus er nok at bunden i buret er glat, men det kan afhjælpes med et skridsikkert underlag.

 

Det er muligt at læse mere om buret, og få det leveret gratis lige til døren her:

https://dyreverdenen.dk/4pets-pro-2?utm_campaign=6959945993&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=390238008874&utm_term=&adgroupid=80159879895&gclid=Cj0KCQjwsZKJBhC0ARIsAJ96n3XHq7yNaUgZI5Gvq3uvBQDz_V9HKybWt5sVmv4ztSwiH5mQVhGe_L8aAjVJEALw_wcB

 

 

VarioCage transportbure

     VarioCage transportbure

MIMconstruction, et svensk firma som gennem 20 år har levet af at lave sikkerhedsudstyr til mange førende bilmærker, Variocage er deres crashtestede hundetransportbur der udover sikkerheden også udmærker sig ved at dybden på buret er justerbart i dybden og derfor kan tilpasses din bils dybde.

Variocage burene fås i flere forskellige størrelser, og det er muligt at vælge mellem bure til en eller to hunde.

I det intakte bur er der ingen skarpe kanter eller andre emner der kan skade hunden under kørslen.

Buret har sin egen nødudgang, så det er muligt at få hunden ud af transportburet efter en ulykke.

Minus ved transportkassen er at bunden er glat så der kræves et skridsikkert underlag, og metalbagpladen under FDM´s kollisionstest viste sig at bøje med risiko for at udvikle skarpe kanter der kan beskadige hunden.

 

Du kan se et stort udvalg af Variocage bure med gratis levering til dig her:

https://dyreverdenen.dk/hundebure#overlay-search:1b40805cc506:Variocage::::%7B%22category%22%3A0%7D

 

MIMSafe Care2 Yellow Large

    

MIMConstructions har også lavet et crashtestet bur til de mindre hunde, så de også kan komme sikkert med i bilen.

Dette hundebur har gennemgået samme slags test som børnesæder ved RISE Research Institutes of Sweden.

Det er muligt at få i to størrelser et op til 5 kg, og et op til 9 kg med en maks højde på 36 cm, udover det fås de i farverne gul og grå.

Buret skal spændes fast i bilen ved hjælp af bilens egen sikkerhedssele.

Buret er lavet i aluminium og splinter bestandigt nylon plastik.

Udover den høje sikkerhed i forbindelse med kollision har buret også et indbygget termometer, så du altid kan se om der er en behagelig temperatur i buret.

Du kan se mere her hvor det også er muligt at få buret leveret fragtfrit hjem til dig

https://dyreverdenen.dk/hundebure#overlay-search:1b40805cc506:mimsafe%20care2::::%7B%22category%22%3A0%7D

 

 

 

 

Vi har under vores research kigget på mange flere transportbure til hunde, og nogle af dem der ikke kom med i vores ekstremt kritiske liste over de bedste bure, skal du selvfølgelig stadig have muligheden for at se lidt nærmere på.

Petmate Sky kennel Transportkasse

Petmate Sky kennel Transportkasse                           

Petmate´s Sky Kennel transportbur er IATA flygodkendt

Det er lavet i et meget hårdt plast, med afrundede hjørner og fås i 6 forskellige størrelser, så der er en til de fleste hunde lige fra de helt små til de store basser på 57 kg.

Buret kan bruges til alle transportformer som f.eks. fly, bil, tog, bus mm.

De mindre transportbure har et bærehåndtag for oven så det er let at transportere.

Buret har en 4 punkts lås, så den kan låses forsvarligt under transporten, ligesom det også er muligt at fastgøre mad- eller vandskål indeni buret, skålen følger med.

 

Det er muligt at se meget mere om Petmates transportbur her, hvor du også har mulighed for at bestille buret online: https://www.petdreams.dk/products/petsafe-vari-sky-kennel-transportkasse-iata-122-cm?variant=31502603550856&currency=DKK&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=google+shopping&gclid=Cj0KCQjwssyJBhDXARIsAK98ITSdD49UfQXEuAGgrgbdjY_Sty-VSU-JbAl9EaqoehJMDS1Hryquj54aAm_9EALw_wcB

 

 

Trixie Transportbur i Aluminium

 

Trixie har også lavet et hundetransportbur til bilen, det er lavet i aluminium og fås i 5 forskellige størrelser fra small til x-large.

Den er lydsvag, stabil og da der er tremmer foran og noget af bagsiden er der god luftventilation i buret.

Burets sider er skrånende, så det giver bedst muligt plads til hunden og samtidig kan være i bilen.

Buret fastgøres med velcro til bunden af bilens bagagerum.

Der medfølger også et skridsikkert tæppe, så hunden ikke glider i buret.

Det er muligt at låse buret.

 

Hvis du vil se mere om Trixie transportbur kan du følge dette link, hvor det også er muligt at bestille buret: https://www.mypets.dk/shop/transportbur-i-aluminum-small-27635p.html

 

Transportkasse Skudo nr.5

 

Transportkasse Skudo nr.5

 

Vi har også set lidt på denne transportkasse fra Skudo, den fås i fire forskellige størrelser small, medium, large og x-large, så der er god mulighed for at finde den rette størrelse til hunden.

Transportkassen der er lavet i hårdt plastic, med metalgitter som låge, udmærker sig ved at have luftriller hele vejen rundt så der kan komme en god ventilation i transportburet.

Den er flygodkendt, og har derfor også en god lås fastsat på lågen.

Det er muligt at tilkøbe hjul til buret, hvilket er en fordel hvis hunden skal med gennem lufthavnen.

Hvis du vil se mere af Skudos transportbur, er det muligt at se det her https://www.loppetjansen.dk/produkter/4957-transportkasser/8320-transportkasse-skudo-nr5/

Hvor du også har mulighed for at få transportburet leveret

 

Indhold
    Add a header to begin generating the table of contents