Hundeseler

Alle hunde fortjener at få en hundesele der sidder godt, det vil sige en sele der ikke hæmmer deres bevægelsesfrihed, passer på hundens krop og altid er behagelig at have på.

Når man ser på udvalget af forskellige hunde seler, kan det hurtigt virke lidt overskueligt for udvalget er stort, og hvad er det lige præcis der passer bedst til din hund?

Hvorfor sele til hunde?

Før i tiden var seler ikke noget man ofte så på hunde, i stedet var det mere almindeligt at man bare satte sin hundesnor i hundens halsbånd.

Det har dog vist sig at hunde kan få skader i blandt andet hals og nakkeområdet pga. halsbåndet, da hunde ikke altid går helt så pænt som vi kunne ønske os, og det derfor kan ske at hunden bliver lidt for ivrig ved synet af en anden sød hund, eller duften af en hare.

Hunde der oplever smerte i forbindelse med gåturene, det kan være ved halsbånd eller seler der ikke sidder godt nok, kan have en større tendens til at trække for at slippe væk fra smerten, også selvom smerten forværres når den trækker. 

Derfor bruger vi i dag oftest kun hundehalsbåndet, til at fastgøre hundens navneskilt.

Hvilken sele er bedst til hunde?

Det der er vigtigt at se efter, når det handler om en sele til hund er:

Hvordan sidder selen? Er der nogle steder på hunden, hvor selen begrænser hundens Naturlige bevægelser?

Her er det bedste valg ofte en Y-sele eller en H-sele da de går ned mellem hundens forben, og giver hunden de bedste muligheder for at kunne nyde gåturen fuldt ud, samtidig med at udbryder hunde også vil have ret svært ved at komme ud af y og H selen.

 Vælger du en af selerne der sidder horisontalt hen over hundens brystkasse, vil din hund opleve at dens bevægelser bliver hæmmet, lidt ligesom det føles at gå med en meget stram nederdel på, et andet minus ved seler der kun sidder over brystet, er at det er nemt for nogle udbryder hunde at slippe ud af selen.

Hvordan skal hundeselen sidde?

Der er nogle gode tommelfingerregler du kan følge, når du skal købe en sele til din hund:

  • Hundeselen må ikke presse på hundens hals, presset fra selen skal ligge på hundens brystkasse, og gerne fordelt over hundens krop.
  • Sørg for at selen ikke genere hundens armhule, det vil sige forbenene skal være helt fri af selen.
  • De bedste seler kan spændes ind flere steder, så du kan få den perfekte sele tilpasning til din hund, også et godt valg til hvalpe så de kan vokse i selen.
  • Hundens skuldre skal være helt fri af selen, så der ikke opstår ubehag.
  • Selen skal ligge stabilt på hunden, og må ikke glide ud til siden.
  • Når din hund har selen på, skal du kunne have to fingre under selen, er der ikke plads er selen for stram, er der for meget plads er selen for løs.
  • Vælg gerne en sele der er polstret, det vil føles mere behageligt for hunden, samtidig med at den ikke er så hård ved pelsen.
  • en sele der ligger tilbage på hundens ryg er klart at foretrække da det vil hjælpe med at fordele presset på hundens krop, det er også på hundens ryg snoren skal sættes fast til selen, for at hundens krop skånes bedst under turen.

Nogle (en del) hunde bryder sig ikke om at få selen over hovedet, her kan det være en god ide´ at få en sele din hund enten kan træde ind i, eller en sele der lukkes om hundens hals som et halsbånd, bare med alle selefordelene (du kan se versionen længere nede på siden)

Mange seler fås i dag med en antitræk ring der sidder foran på selen, selvom det kan være fristende så anbefaler vi at den ikke bruges, da det giver hunden et ubehag hele tiden at blive trukket rundt, og pointen med at bruge sele er jo at turen skal være god for hunden.

I stedet anbefaler vi træning med positiv indlæring og masser af belønning (f.eks. ros) det tager tid, men det virker og din hund vil være glad.

De bedste hundeseler til din hund

Vi har fundet flere forskellige bud på hundeseler frem, så bliver det forhåbentligt lidt nemmere at finde rundt i den store hundesele jungle.

Dog Copenhagen – Comfort walk pro sele

Comfort walk selen fra Dog Copenhagen, er vores første bud på den bedste hundesele, det er muligt at justere størrelsen både ved halsen og ved ryggen, og den kan justeres i begge sider begge steder (4 justerings muligheder).

Selen er polstret ved bryst, mave og ryg, så den er behagelig at have på, ligeledes er ergonomi en del af designet, så den skåner din hunds nakke og ryg på turen.

Selen er lavet i en god slidstærk kvalitet, og det er muligt at bruge den samme sele i flere år, bliver den beskidt er det også muligt at vaske den.

Selen har reflekser flere steder, så der er bedre synlighed i mørket, vi anbefaler dog altid at have lys på hunden i den mørke tid.

Selen fås i fem forskellige størrelser (XS-XL) og det er muligt at vælge mellem otte flotte farver.

Du kan se mere om selen her https://dogcopenhagen.com/da/hundeseler/29-506-comfort-walk-pro-sele.html#/2-storrelse-xs/32-farve-hunting_green

Ruffwear Front Range Sele

Front Range Selen fra Ruffwear er også en lækker sag din hund vil elske at gå med, den kan justeres fire steder ved hals og mave så den opnår den perfekte pasform til din hund.

Den er udstyret med en god blød polstring ved bryst, mave og ryg, så din hund vil finde den behagelig at have på.

Der er reflekser flere steder på selen så den ses i mørket, men der er også en strop der er beregnet til at sætte lys fast i, så din hund får den bedste synlighed i vintermørket.

Selen er i et slidstærkt materiale og der er tænkt på at din hund skal have det godt på gåturen.

Det er muligt at få selen i fem forskellige størrelser (XS – XL) og du kan vælge mellem 8 forskellige farver.

Hvis du vil se mere om selen kan du følge dette link https://www.mypets.dk/shop/ruffwear-front-range-sele-roed—ny-model-59116p.html

Dog Copenhagen Comfort Walk Air

Comfort walk Air fra Dog Copenhagen er selen for hunde der ikke bryder sig om at få deres sele trukket over hovedet, her er der et spænde på siden af selen ved halsen, som let kan lukkes rundt om hundens hals så den slipper for ubehaget.

Spændet lukker sikkert og bag spændet sidder der velcro som en ekstra lukkemekanisme, der også sørger for at hunde med lang pels ikke får det i klemme i lukkemekanismen under gåturen.

Selen er ergonomisk korrekt, og der er er ikke sparet på reflekser så der er god synlighed i mørket.

Selen er ligeledes polstret alle de vigtige steder, så din hund vil finde den behagelig at have på.

Selen fås i 5 forskellige størrelser(XS-XL) med god mulighed for justering 4 forskellige steder så den perfekte tilpasning kan opnås til din hund.

Det er også her muligt at vælge mellem 8 forskellige farver du kan se meget mere her https://dogcopenhagen.com/da/hundeseler/30-630-comfort-walk-air-sele.html#/2-storrelse-xs/30-farve-purple_passion

Hurrta Outdoor Y-sele  

Outdoor fra Hurrta er også et godt bud på en god sele til hunde, den er lidt lettere i udtrykket end de andre seler, men derfor er den stadig godt polstret med neopren, om halsen og ned mellem forbenene.

Der er gode synlige reflekser på selen, der er lavet i en solid god kvalitet, og der er selvfølgelig også tænkt på den ergonomiske kvalitet så den skåner hunden selv når den trækker.

Det er muligt at justere størrelsen på selen rundt om maven, og der er flere forskellige størrelser derfor er der gode muligheder for en sele der passer perfekt, har du brug for vejledning er der også et godt skema der viser størrelser efter mål.

Hurrta Outdoor fås i flere forskellige farver.

Du kan se mere om Hurrtas sele her  https://www.dogshop.dk/hurtta-outdoor-y-sele-pink.html

Hunter Divo

Divo fra Hunter er også en udmærket sele til din hund, det er muligt at indstille selen så du får den bedste pasform til din hund.

Selen er polstret ved brystet, under maven og over ryggen, så selen også føles behagelig at have på.

Hunter har tænkt på hundens ergonomi da de lavede denne sele, derfor vil den skåne din hunds nakke og ryg når i går tur.

Selen fås i 6 forskellige størrelser (XS – XL) og det er muligt at vælge mellem flere forskellige farver

Du kan se meget mere om Hunters Divo sele her https://www.osmedkaeledyr.dk/collections/hundeliner-seler-og-halsband/products/hundesele-fra-hunter-divo-lysebla-gra?variant=37180339945621

Non-stop Dogwear Freemotion Hareness

Freemotion selen fra Non-stop Dogwear er selen til dig der gerne vil lave lidt ekstra sammen med din hund.

Freemotion selen er med ergonomisk pasform der sikrer at trækket bliver fordelt helt rigtigt på hundens krop når i er ude på de lidt mere krævende ture som cykling, løb eller vandring.

Selen er lavet så den ikke påvirker hundens bevægelser og hunden derfor kan bevæge sig helt frit, samtidig med at der heller ikke i forbindelse med træk vil lægge pres på hundens luftveje.

Selen er lavet i et meget slidstærkt nylon, der ikke absorberer vand, derfor bliver selen ikke ubehagelig at have på hvis vejret ikke er med jer på turen.

Farven er sort, men der er en lille del af selen der har en anden farve som indikerer selens størrelse, f.eks. er str. 2 lyseblå, mens str. 10 er brun.

Det er muligt at læse meget mere om selen hvis du følger linket, hvor du også kan læse mere om hvilken størrelse der passer din hund og hvordan du måler hunden. https://cotonshoppen.dk/hundeseler-551/non-stop-dogwear-freemotion-harness-p14343

Indhold
    Add a header to begin generating the table of contents