Alt hvad du skal vide om hundeforsikringer

Vi har samlet den information vi kan finde på nettet omkring forsikringer til din hund

Hvad dækker en hundeforsikring?

En af de første ting man skal gøre når man får det lille nye familiemedlem, er at finde en god hundeforsikring.

Først og fremmest skal du vælge den lovpligtige ansvarshundeforsikring, den skal alle hundeejere have på deres hund, og skulle uheldet være ude, er den også helt uundværlig.

Dernæst skal du vælge om du vil have nogle af de tilvalgsforsikringer det er muligt at købe med til sin nye hund, det kan være du gerne vil have en forsikring som dækker ved sygdom, en udvidet ansvarsforsikring eller en livsforsikring.

For at skabe lidt overblik vil vi fortælle lidt om det du kan forvente at de forskellige muligheder for hundeforsikring dækker

Lovpligtig ansvarsforsikring

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker hvis din hund kommer til at skade en person udenfor din husstand.

Den dækker også hvis din hund kommer til at skade et andet dyr, f.eks. under leg med en anden hund.

Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker også hvis din hund kommer til at ødelægge en anden persons ting.

Og den dækker også hvis din hund f.eks. løber ud foran en bil og bliver kørt ned, i tilfælde af at der kommer skader på bilen.

Udvidet ansvarsforsikring

En udvidet ansvarsforsikring er god at have hvis du vil deltage i arrangementer med din hund som f.eks. agility, udstillinger, hundetræning, sportræning mm.

Den dækker også hvis din hund bliver passet professionelt og gør skade på en hundepasser.

Du kan også opleve at ordet figurantdækning indgår i den udvidede ansvarsforsikring, netop fordi at den dækker dem der har valgt arbejdet med hunde og derfor har en større risiko for skader forårsaget af hunde.

Her dækker forsikringen hvis din hund under et af disse arrangementer kommer til at gøre skade på andre dyr eller mennesker eller deres ting.

Så den er god at have til træningsarrangementer og lignende hvor den almindelige lovpligtige hundeforsikring ikke går ind og dækker.

Sygeforsikring

Bliver din hund syg eller får en skade får den behov for at komme en tur til dyrlægen, derfor kan det være en virkelig god hjælp at finde en god sygeforsikring til din hund, da det ellers kan risikere at blive en temmelig bekostelig affære.

Med en sygeforsikring er du altid godt stillet i forhold til sygdom og skader hos din hund og du behøves ikke bekymre dig unødigt om økonomien.

Det er en god ide´ at undersøge hvad de forskellige forsikringsselskaber dækker i forhold til sygdom og skader, da det er meget forskelligt hvad og hvor meget de dækker og hvor høj selvrisikoen er.

Vær opmærksom på at der kan være forskel på hvad forsikringsselskaberne vælger at dække hvis du tilmelder din hund senere end den alder de har fastsat, f.eks. er der forsikringer der dækker for langt flere ting hvis du tilmelder din hund inden den er fyldt 4 mdr.

Undersøg også hvor mange år sygeforsikringen kan fungere, og om der kommer ændringer i dækningen efter et vist antal år, mange har en skæringsdato hvor der kommer ændringer efter hunden f.eks. fylder 7 år.

Udvidet sygeforsikring og andre tilvalg

Hos mange af sygeforsikringerne er ting som behandling af tænder, genoptræning, medicin mm. ikke en del af pakken, derfor kan du tit vælge at tilkøbe en udvidet sygeforsikring, her skal du også undersøge udvalget godt.

Nogle steder er det også muligt at tilkøbe en pasningsforsikring, i tilfælde af at ejeren af hunden bliver syg, og i en periode ikke har mulighed for selv at tage sig af hunden i dagligdagen.

Livsforsikring af din hund

Mange steder har du også muligheden for at tilkøbe en livsforsikring, så skulle det værst tænkelige ske og din hund mister livet før tid pga. en ulykke eller uventet sygdom, vil du få dækket en større eller mindre del af hundens købspris.

Det er forskelligt hvor meget forsikringsselskabet dækker af købsprisen, ligesom der også ofte kan vælges hvor stor en del af beløbet du vil have dækket af livsforsikringen og der er også forskel på hvor længe livsforsikringen gælder.

Hvad koster det at forsikre en hund?

Det varierer meget fra det ene forsikringsselskab til det andet hvad prisen for hundeforsikring vil være du vil kunne finde lovpligtige hundeforsikringspriser fra 232 kr. pr år til 550 kr. pr år.
Det vil også variere betydeligt i forhold til de tilvalgsforsikringer du vælger, og her er det en god ide´ at sammenlægge slutbeløbet for de forsikringer du vælger.

Hvilken forsikring er bedst til hunde

Vi kan desværre ikke fortælle dig hvilken hundeforsikring vi syntes du skal vælge, men heldigvis kan vi hjælpe dig godt på vej, så du kan finde den hundeforsikring der vil passe bedst til dig og din hund.

Vi har undersøgt flere af forsikringsselskaberne for at se hvad de kan tilbyde dig og din hund, og håber dermed at kunne hjælpe dig til at finde et forsikringsselskab, du vil synes om.

Vi har desværre ikke kunnet nå omkring alle forsikringsselskaberne, derfor er det stadig muligt for dig at finde frem til flere end dem vi her præsenterer.

Agria Dyreforsikring

Lovpligtig ansvarsforsikring: 550 kr. pr år, Agrias ansvarsforsikring dækker også en stor del af den udvidede ansvarsforsikring.

Udvidet ansvarsforsikring: 777 kr. pr år – kun nødvendigt hvis din hund træner med figuranter (bid og fastholdelses træning)

Sygeforsikring: er hunden under 4 mdr. er det inklusive lovpligtig ansvarsforsikring.

Den bedste sygeforsikring opnår du hvis du sygeforsikrer din hund inden den er fyldt 4 mdr.

Prisen kan variere alt efter race og hver race har tre mulige forsikringer du kan vælge mellem, alt efter ønsket om selvrisiko og max erstatningsbeløb.

Eksempler: samojede og Coton de Tulear under 4 mdr. vil koste 255 kr. pr md. For den mellemste forsikring, hvorimod Mops vil koste 601 kr. pr md.

Samojede over 7 år vil koste 308 kr. pr md. For den mellemste sygeforsikring og have mulighed for flere tilvalg.

Mulighed for tilvalgsdækninger: ja, der er flere muligheder som f.eks. genoptræning og pasning af hund under ejers sygdom mm.

Selvrisiko: 3 selvrisikos rater ml. 746 kr.- 2291 kr. hvis du indmelder hvalpen inden 4 mdr. når selvrisikoen er betalt dækkes 80-90 % af regningen.

Selvrisikoperiode: 125 – 135 dage dvs. selvrisikoen kun skal betales en gang i perioden.

 • Dækning af medicin på klinik: ja
 • Dækning af medicin på recept: ja
 • Dækning af Laboratorieudgifter: ja
 • Genoptræning: inkluderet ved tilmelding inden hvalpen er 4 mdr. ellers er det muligt at tilvælge.
 • Krav: ID-mærket og vaccineret
 • Max Erstatning pr. år: ml. 26465 og 47638 kr. ved tilmelding inden 4 mdr.
 • Alder ved nytegning af forsikring: mindst 6 uger – ingen max alder.
 • Alder v. ophør: livslang dækning.

Se mere på www.agria.dk

Alm. Brand

Lovpligtig ansvarsforsikring: 519 kroner pr år, men er du pluskunde koster det 441 kroner pr år.

Udvidet ansvarsforsikring: 793 kroner pr år, mens pluskunde prisen er 674 kr. pr år.

Sygeforsikring: inkl. Den lovpligtige ansvarsforsikring koster 1866 kr. pr år, mens det for pluskunder er 1586 kr. pr år.

Tilvalgsdækninger: ja blandt andet syge og ulykkesforsikring.

Selvrisiko: nej, de dækker 60 % af hele dyrlægeregningen, inklusive medicin.

 • Selvrisikoperiode: nej
 • Medicin på klinik: ja
 • Medicin på recept: ja
 • Dækning af laboratorieudgifter: ja
 • Krav: at hunden har gyldig vaccine
 • Max erstatning pr år: 25876 kr. pr år
 • Alder ved nytegning af forsikring: fra 8 uger til 6 år, kan dog overtages fra andet forsikringsselskab indtil hunden er fyldt 11 år.
 • Alder ved ophør: livsvarig forsikring

Se mere på https://www.almbrand.dk/produkter/familie-og-fritid/hundeforsikring/

 

Codan

Lovpligtig ansvarsforsikring: fra 232 kr. pr år, dette er inklusive udvidet ansvar og prisen varierer alt efter hundens race.

Sygeforsikring: fra 1189 kr. pr år, prisen er afhængig af hundens race

Tilvalgsdækninger: du kan tilvælge syge + ulykkesforsikring og livsforsikring.

 • Selvrisiko: 1253 kr.
 • Selvrisikoperiode: 120 dage
 • Medicin på klinik: ja                     
 • Medicin på recept: nej
 • Dækning af laboratorieudgifter: ja
 • Genoptræning: nej
 • Krav: gyldig vaccine og ID-mærkning ved tegning af ulykke, syge og livsforsikring
 • Max erstatning pr år: Ansvarsforsikring – 10 millioner for personskader og 2 millioner for tingskade. Syge + ulykkesforsikring 27554 kr. mens livsforsikringssummen har en valgfri dækning.
 • Alder ved nytegning af forsikring: fra 3 mdr. til 8 år ved syge + ulykkesforsikring og livsforsikring
 • Alder ved ophør: livsvarig for syge + ulykkesforsikring, 11 år for livsforsikring.

 

Se mere på https://www.codan.dk/privat/forsikringer/hundeforsikring

 

Dyrekassen Danmark

Lovpligtig ansvarsforsikring: 496 kr. pr år, dækker også ved konkurrencer, træning, jagt, udstilling og fri leg

Udvidet ansvarsforsikring: kun nødvendigt hvis din hund deltager i figurant træning/arbejde (bid og fastholdelse)

Sygeforsikring: Prisen er varierende efter hundens race, bopæl, valgte forsikringer, selvrisiko og forsikringssum.

Ulykkesforsikring der er inkluderet i sygeforsikringen, kan tilkøbes for sig til 559 kr. og er ikke afhængig af alder eller sygehistorik.

Tilvalgsdækninger: Det er muligt at tilvælge udleveret medicin, livsforsikring, hundtotalplus for hunde under 1 år – den dækker arvelige led- og knoglesygdomme + udleveret medicin, hundtotalplus dækker hele livet.

 • Selvrisiko: du kan vælge mellem to selvrisikobeløb 727 kr. og 1063 kr. herefter dækkes 80 % af regningen.
 • Selvrisikoperiode: 140 dage uanset hvor mange forskellige diagnoser der kommer.
 • Medicin på klinik: Ja
 • Medicin på recept: ja hvis du tilvælger det, eller har hundtotalplus.
 • Dækning af laboratorieudgifter: ja
 • Genoptræning: Ja, din hund har mulighed for 2 genoptræningsforløb, herunder massage, laser, fysioterapi, waterwalker, akupunktur og kiropraktik.
 • Krav: gyldig vaccine og ID-Mærkning
 • Max erstatning pr år: Alt efter dit valg vil det være 26508 kr. eller 47716 kr. pr år, beløbene bliver årligt indeksreguleret.
 • Alder ved nytegning af forsikring: fra 5 uger til 6 år, men er hunden fyldt 4 år kræves der en dyrlægeattest.
 • Ulykkesforsikringen har ingen aldersgrænse.
 • Alder ved ophør: Livsvarig, med samme dækning hele livet.

Se mere på https://dyrekassen.dk/hundeforsikring/forsikringer/sygeforsikring 

ETU Forsikring

Lovpligtig ansvarsforsikring: fra 498 kr. pr år, dog er prisen for totalkunder 349 kr. pr år, forsikringen dækker også under træning, udstilling, jagt og konkurrencer.

Udvidet ansvarsforsikring: fra 792 kr. pr år, prisen for totalkunder er 555 kr. pr år. Bruges kun ved træning med bide- og fastholdelsesarbejde samt ved hyrdning.

Sygeforsikring: fra 1804 kr. pr år, afhængigt af race, valgt dækning og selvrisiko.

Tilvalgsdækninger: Ja, f.eks. samlet udvidet dækning: udvidet tandbehandling som retning af fejlbid eller byld, arvelige led sygdomme som HD, AD, OCD og Patella, forhøjelse af sum for den receptpligtige medicin og livsforsikring.

Opdrætter dækning kan også tilvælges. 

 • Selvrisiko: der er flere valgmuligheder f.eks. fast risiko på 1158 kr. eller 2098 kr. eller en variabel selvrisiko på 15 %
 • Selvrisikoperiode: 140 dage pr diagnose.
 • Medicin på klinik: ja
 • Medicin på recept: ja ved sølv eller guld dækning
 • Dækning af laboratorieudgifter: ja
 • Genoptræning: er inkluderet i sølv og guld dækning
 • Krav: gyldig vaccine og ID-mærkning
 • Max erstatning pr år: 45000 kr. ved sølv og guld dækning, 22500 ved bronze dækning.
 • Alder ved nytegning af forsikring: fra 8 uger til 9 år, dog ved overtagelse fra andet forsikringsselskab er der ingen aldersbegrænsning.
 • Alder ved ophør: livsvarig dækning

Se mere på https://etuforsikring.dk/forsikringer/hundeforsikring/

Gjensidige Forsikring

Lovpligtig ansvarsforsikring:  531 kr. pr år

Udvidet ansvarsforsikring: 690 kr. pr år, denne forsikring gælder også ved personskade på medlem af husstanden.

Sygeforsikring: forskellige priser ud fra hundens alder, bopæl og hvor stor dækningsomfang i vælger.

Et eksempel er Guld sygeforsikring inklusive udvidet ansvarsforsikring, hvilket også indeholder ting som udleveret medicin, tandsygdomme og genoptræning 1787 kr. pr år

Tilvalgsdækninger: platin sygeforsikring der blandt andet indeholder medicin ved kronisk sygdom, livsforlængende medicin, kiropraktor og guldimplantat.

Pasning i tilfælde af ejeres sygdom og livsforsikring

 • Selvrisiko: 18 % af de samlede udgifter
 • Selvrisikoperiode: nej
 • Medicin på klinik: ja
 • Medicin på recept: ja, Guld op til 6 mdr. og Platin op til 12 mdr.
 • Dækning af laboratorieudgifter: ja
 • Genoptræning: ja
 • Krav: Gyldig vaccine og ID-mærkning
 • Max erstatning pr år: Guld sygeforsikring 25000 kr. og Platin 35000 kr. pr år
 • Alder ved nytegning af forsikring: kan tegnes fra hunden er 2 mdr. ingen øvre aldersgrænse.
 • Alder ved ophør: sygeforsikring er livsvarig, livsforsikring indtil hunden er 12 år

Se mere på https://www.gjensidige.dk/privat/forsikring/dyreforsikring/hundeforsikring

If Skadeforsikring

Lovpligtig ansvarsforsikring: 351 kr. pr år

Udvidet ansvarsforsikring: 568 kr. pr år

Sygeforsikring: prisen afhænger af race og valgte selvrisiko, det er muligt at beregne prisen på If forsikrings egen side, så I kan få den rette pris til netop jeres hunds forsikringer.

Tilvalgsdækninger: ja, livsforsikring og opdrætter

Selvrisiko: alt efter valgte selvrisiko er det 20 % dog mindst 2000 eller 10% dog mindst 1000 kr.

 • Selvrisikoperiode: 120 dage
 • Medicin på klinik: ja, med hund plus
 • Medicin på recept: ja, med hund super
 • Dækning af laboratorieudgifter: ja, med hund plus
 • Genoptræning: ja, med hund super
 • Krav: ingen
 • Max erstatning pr år: ansvar og udvidet ansvar personskade 10 millioner, tingskade/ skade på dyr 3 millioner.
 • Hund plus 20000 og hund super 40000
 • Alder ved nytegning af forsikring: ingen minimumsalder, øvre grænse er 9 år fra andet forsikringsselskab, ellers er det 6 år.
 • Alder ved ophør: hund super ophører når hunden fylder 10 år, herefter bliver det til hund plus der er en livsvarig forsikring.

Se mere på https://www.if.dk/privat/forsikringer/hundeforsikring

TJM Forsikring

Lovpligtig ansvarsforsikring: Prisen afhænger af forskellige ting som hundens race, bopæl, køn. Neutraliseret eller intakt, lydighedstræning mm. så for at få den nøjagtige pris til din hunds forsikring må du beregne den på TJM-forsikrings side her https://minside.tryg.dk/minside/beregnOgKob.html#/hundProduct

Udvidet ansvarsforsikring: er inkluderet i den lovpligtige ansvarsforsikring, dækker også personskader på hundepasser, egne børn under 14 år, au pair babysitter mm.

Sygeforsikring: er ligesom den lovpligtige afhængig af hundens race, køn, bopæl, boligtype, antal af dyrlægebesøg over 1000 kr. indenfor de sidste 2 år mm. så for at få den nøjagtige pris til din hunds forsikring må du bruge deres beregner.

Tilvalgsdækninger: ja, til tænder, medicin, livsforsikring, med på rejse, fysiske behandlinger og hundepasning i tilfælde af ejers sygdom mm.

Selvrisiko: det er muligt at vælge ml selvrisiko på 844 kroner, 1351 kroner og 2027 kroner herefter dækkes 90 % af dyrlægeregningen.

 • Selvrisikoperiode: 120 dage
 • Medicin på klinik: ja
 • Medicin på recept: max 3379 pr. år inkl. Forbindinger, halskraver mm.
 • Dækning af laboratorieudgifter: ja
 • Genoptræning: muligt som tilvalg.
 • Krav: gyldig vaccine og ID-mærkning.
 • Max erstatning pr år: 20271 kr. eller 31533 kr. samme beløb hele hundens liv.
 • Alder ved nytegning af forsikring: der er ingen max eller min alder
 • Alder ved ophør: livsvarig, dog ophører livsforsikringen når hunden er 10 år.

Se mere på https://www.tjm-forsikring.dk/hundeforsikring

Top Danmark

Lovpligtig ansvarsforsikring: 492 kr. pr år

Udvidet ansvarsforsikring: 736 kr. pr år.

Sygeforsikring: fra 1582 kr. pr år, afhænger af hundens race, der er seks forskellige grupper.

Tilvalgsdækninger: sygeforsikring plus der dækker udleveret medicin og genoptræning og livsforsikring.

 • Selvrisiko: 750 kroner, herefter dækkes 90 %
 • Selvrisikoperiode: 120 dage
 • Medicin på klinik: ja
 • Medicin på recept: ja, ved tilvalgt sygeforsikring plus dækkes op til 2193 kr. pr år
 • Dækning af laboratorieudgifter: ja
 • Genoptræning: ja ved tilvalgt sygeforsikring plus op til 3657 kr. pr år
 • Krav: gyldig vaccine og ID-mærkning
 • Max erstatning pr år: 30088 kr. beløbet indeksreguleres årligt.
 • Alder ved nytegning af forsikring: mindst 8 uger og max 6 år.
 • Alder ved ophør: livsvarig, dog ophører livsforsikringen når hunden fylder 10 år.

Se mere på https://www.topdanmark.dk/forsikringer/hundeforsikring/

Tryg

Lovpligtig ansvarsforsikring: afhænger af race, køn, neutraliseret eller intakt alder, lydighedstræning mm. for at få den korrekte pris til din hunds forsikring råder vi til at bruge Trygs egen beregner https://tryg.dk/hundeforsikring-spp-beregn-1?1-1-1

Udvidet ansvarsforsikring: er inkluderet i den lovpligtige ansvarsforsikring, dækker også ved personskader på hundepasser, egne børn, hushjælp mm.

Sygeforsikring: afhænger af valgt selvrisiko, hundens alder, race, køn, intakt eller neutraliseret mm. så da prisen er så individuel råder vi til at bruge deres beregner.

Tilvalgsdækninger: Tænder og medicin, fysisk behandling, hund med på rejse, pasning og livsforsikring.

 • Selvrisiko: tre forskellige faste rater, 844 kroner, 1351 kroner og 2027 kroner.
 • Selvrisikoperiode: 120 dage
 • Medicin på klinik: ja
 • Medicin på recept: er en del af tænder og medicin, dækker op til 3379 kr. inklusive forbindinger, halskraver mm.
 • Dækning af laboratorieudgifter: ja
 • Genoptræning: ja ved tilvalg, der er ingen selvrisiko
 • Krav: gyldig vaccine og ID-mærkning
 • Max erstatning pr år: 20271 eller 31533 kroner pr år
 • Alder ved nytegning af forsikring: din hund kan forsikres uanset alder, dog ikke livsforsikringer for hunde fyldt 9 år.
 • Alder ved ophør: livsvarig uden ændringer i dækningssum, dog ophører livsforsikringen når hunden fylder 10 år

Se mere på https://tryg.dk/hundeforsikring

Table of Contents